När börjar det riktiga livet

Innan jag läste När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström hade jag inte någon direkt uppfattning om denna person. Jag har varken sett något tv-program han medverkar i eller läst något av honom. Men någonstans ska man börja och När börjar det riktiga livet är en kanonbra introduktion till Herr Lindström.

När börjar det verkliga livet

När börjar det riktiga livet  är en novellsamling där novellernas gemensamma nämnare är (precis som titeln antyder) att alla personer som beskrivs på ett eller annat sätt förbereder sig inför den dag då det riktiga livet ska börja.

Risken som jag ser med novellsamlingar är att novellerna är ojämna i sin kvalitet och att endast några visade sig vara bra när man tänker tillbaka. När det gäller denna novellsamling måste jag säga att jag uppskattade alla 15 novellerna. Men det finns två noveller som jag  tycker är alldeles extra bra:

Ett fullt utrustat kök  handlar om Nina och Rickard som har det perfekta köket, vackert, rymliga och med all utrustning man kan tänka sig. Trots detta finns det en hake med köket eller rättare sagt dess ägare. En novell som är så mitt i prick att jag faktiskt läst om den, något jag väldigt sällan gör.

Stanna kvar beskriver vad som händer med en familj som ska sälja sitt hus men som tar ett annorlunda beslut när deras hem stylas om inför visningarna.

Eftersom jag fann När börjar det riktiga livet helt strålande lånade jag Lindströms novellsamling Vad gör alla superokända människor hela dagarna. Jag började läsa och blev ganska besviken, vilket förvånade mig av två orsaker:

1) Jag tyckte så väldigt mycket om När börjar det riktiga livet 

2) Vad gör alla superokända människor hela dagarna är Sveriges mest sålda novellsamling.

Kanske får jag ge den en andra chans eller så läser jag om När börjar det riktiga livet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 1 =