Mat enligt ayurveda

Ayurveda är en gammal indisk livsfilosofi och hälsolära. Den grundar sig på att alla människor består av en eller en blandning av tre olika kroppstyper: vata, pitta eller kapha. Utifrån vilken kroppstyp man har är t ex viss kost och träning att föredra för att vi ska kunna må så bra som möjligt.

Jag tycker ayurveda är ett intressant koncept och har i perioder läst lite om det utan att ha fördjupat mig nämnvärt i dess filosofi. Men så köpte jag kokboken Maten är min medicin Ayurveda i ditt kök av Janesh Vaidya. Och idag tog jag mig en närmare titt på denna kokbok med 80 vegetariska recept.Ayurveda_framsidaBoken är vackert utformad, lagom stor och med fina bilder på maträtterna. Tanken med boken är att den ska erbjuda lättlagade vegetarisk recept baserad på ayurvedisk kunskap.Ayurveda_ i bokenJag får uppfattning att boken och dess författare vill att man gå helt in för denna ayurvediska syn på mat. Boken innehåller bland annat ett detoxprogram i 5 steg och recept. Riktigt så engagerad är inte jag. Jag tänkte mest att det kunde vara en intressant kokbok som skulle kunna ge inspiration till nya maträtter. Så egentligen är denna bok nog lite för seriös för mina syften. Men jag hoppas att den ska kunna ge mig viss ny kunskap och ny matinspiration.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − one =