Att sluta läsa

Så länge jag kan minnas har läsande och böcker varit en naturlig del av mitt liv och min identitet.Från det att jag lärde mig läsa har jag alltid läst mycket, tills jag blev gravid. Då tappade jag intresset för böcker. Det var en mycket märklig känsla att gå från att vara bokslukare till ett totalt ointresse för läsande.

När de 9 månaderna började närma sig sitt slut återkom läslusten sakta men säkert. Den första bok jag läste var klassikern Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.

Doktor Glas

Jag gick över tiden och började undra om det skulle komma någon bebis överhuvudtaget.  Då tyckte jag att det var lika bra att börja läsa på allvar igen och gjorde en beställning på böcker. Jag tänkte att jag bland annat kunde läsa klart Murakamis 1Q84-serie, fortsätta läsa klassiker som Den store Gatsby och Madame Bovary samt ge mig i kast med den 700 sidor långa Agaat av Marlene van Niekerk.

Bokbeställning

Bebisen hann komma före böckerna så läsprojekten sköts lite på framtiden. Nu har jag börjat på Agaat och efter drygt 100 lästa sidor tycker jag att det bådar gott för de kommande 600.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × four =