Svensk sommar och syskonkonflikter

I morsdagspresent gav jag min mamma en bok som jag själv läste i slutet av förra sommaren och som jag tyckte väldigt mycket om, Sommarhuset av Anna Fredriksson. Det är en bok fylld av svensk sommar.

Historien kretsar kring ett sommarhus som tre syskon ärvt efter moderns hastiga bortgång. I centrum står Eva som de senaste åren inte haft någon direkt med sin två syskon Anders och Maja. Helt plötsligt står de tre som ägare till det gamla huset som hittills Eva bara har intresserat sig för, tagit hand om och renoverat. Sommarhuset blir grogrunden för konflikter och motstridiga intressen mellan syskonen.

Sommarhuset är en lättläst bok som jag verkligen tog till mig. Både de fina skildringarna av den svenska sommaren och sommarhuset men även den situation som Eva hamnar i när syskonen helt plötsligt börjar intressera sig för huset. Välskriven och mitt i prick. Nu när sommaren nalkas känns den väldigt aktuell då många familjer ska samsas i ärvda sommarhus. Utmärkt sommarläsning.

Nu hoppas jag att även mamma tycker om den!