Inte han!

Inte han! av Sheila O’ Flanagan Àr pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt en lĂ€ttsam och mysig chicklit. Det Ă€r en chiklit som ligger pĂ„ en bra nivĂ„, vilket för mig innebĂ€r att historien Ă€r underhĂ„llande och inte en helt förutsĂ€gbar storyline. SprĂ„ket Ă€r helt ok, det förekommer inte allt för mycket shopping eller ingĂ„ende skönhetsvĂ„rd utan en stor del av historien behandlar relationer, frĂ€mst i lĂ€ttsamma termer men Ă€ven vissa nĂ„got tyngre frĂ„gestĂ€llningar.
Boken utspelar sig i Dublin dÀr systrarna Jin och Andie bor. Systrar som har valt ganska olika vÀgar i livet. Jin jobbade som fotomodell fram tills att hon trÀffade och gifte sig med en framgÄngsrike affÀrsmannen Kevin. Nu Àr hon hemmafru och Àgnar dagarna Ät skönhet och shopping. Andie dÀremot har aldrig intresserat sig nÀmnvÀrt för varken shopping eller skönhet. Hon bor i en liten lÀgenhet i stan och jobbar som musiklÀrare. UtÄt sett Àr Andies kÀrleksliv obefintligt men det beror bara pÄ att hennes sk pojkvÀn Àr gift och att deras förhÄllande dÀrmed mÄste hÄllas hemligt.


Livet komplicerar för det bÄda systrarna nÀr deras mamma kommer hem efter en semesterkryssning med den ganska mycket yngre mannen Jack som ska bo hos deras mamma. Vad de egentligen har för relation och varför denna unge, snygge man skulle vara intresserad av deras mamma Àr frÄgor som ger systrarna huvudbry.
En intressant frÄgestÀllning som uppkommer Àr det faktum att det anses som ganska konstigt och helt otÀnkbart att den yngre Jack faktiskt skulle kunna vara intresserad av den Àldre Cora. IstÀllet förutsÀtts det att Jack mÄste vara ute efter nÄgot, kanske att lura Cora pÄ hennes (icke existerande) tillgÄngar. Speciellet Jin skÀms för sin mamma och hennes beteende och hennes man Kevin Àr orolig för hur svÀrmoderns utspel kan komma att skada hans rykte bland sina affÀrsbekanta. Förmodligen hade en relation dÀr Älderskillnaden varit pÄ andra hÄllet inte alls uppfattats som lika provocerande.
NÀr boken tar sin början Àr bÄde Jin och Andie hyfsat nöjda med sina livssituationer. Men pÄ olika sÀtt Àr bÄde Jin och Andie involverade i relationer dÀr mannen dikterar villkoren. Men efter hand som historien fortskrider fÄr bÄda systrarna anledning att fundera kring sina livsval och om de egentligen har valt rÀtt.

2 thoughts on “Inte han!

Comments are closed.