Fragment av Marilyn Monroe

När Marilyn Monroe dog 1962 var det hennes mentor  Lee Strasberg  som fick hennes personliga tillhörigheter. När Strasberg dog var det hans fru Anna Strasberg som ärvde Monroes tillhörigheter. Bland dessa hittade hon två lådor med texter skrivna av Monroe. Det är dessa texter som ligger till grund för boken Fragments. 

Fragments är redigerad av Stanley Buchthal och Bernard Comment. Den innehåller  allt från dikter och små anteckningar till brev skrivna i anteckningsböcker och på lösa blad och papper. Texterna varvas med bilder på Marilyn ofta med en bok i handen.  En strålande bok som gör bilden av Marilyn Monroe mer komplex.

Originaltexterna visas på en sidan och en renskriven variant på andra.

Fragments väckte min lust att läsa om Blond av Joyce Carol Oates.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 2 =