Busters öron

Jag är helt såld på Maria Ernestams författarskap, hennes böcker är originella och välskrivna. Så även Busters öron. 

Boken handlar om Eva 56 år som lever ett liv som kantas av hemligheter. Utåt sett verkar hon vara en ganska vanlig 56-årig kvinna som bor med man i ett hus vid västkusten. Hon har vuxna barn och barnbarn och ett stort trädgårdsintresse, speciellt fäst är hon vid sina rosor. På detta sätt, med alla hemligheter väl dolda hade Evas liv kunnat fortsätta om hon inte på sin födelsedag hade fått en dagbok. På nätterna när Sven sover sitter Eva uppe och skriver och fram kommer fler och fler av de hemligheter och dess orsaker som Eva har använt en hel livstid åt att dölja.

Det är en på vissa sätt en obehaglig historia som växer fram genom Evas dagbok och Ernestam gör det så bra. Hemskheterna känns och samtidigt finns det ett driv i historien.

Perfekt sommarläsning!