Minnen av en stad: Istanbul

Just nu minns jag mest Istanbul genom:

1)Boken Bastarden från Istanbul av Elif Shafak som är väldigt rolig att läsa efter ett besök i staden. Men det är även en bra bok i sig själv och utan något specialintresse för Istanbul eller Turkiet är det en väldigt läsvärd bok.

2) Alla fotona jag förevigade min bild av staden genom:

Efter en vecka i Istanbul känns det mest som att jag har skrapat på stadens första lager och att där finns så oerhört mycket mer att upptäcka och förstå. Eftersom jag inte tror att jag kommer att åka tillbaka snart så får jag fortsätta att utforska Istanbul och Turkiet från min läsfåtölj. Jag har planer på att läsa nobelpristagaren Orhan Pamuk. Istanbul: minnen av en stad eller Snö ligger närmast till hands.

 

7 thoughts on “Minnen av en stad: Istanbul

  1. Wow. Jag ska dit i jobbet en vecka i sommar. Egentligen är vi inbokade hela tiden, men jag hoppas få se en del. Planerar att läsa Orhan Pamuks bok innan, dvs Istanbul.

  2. Låter som en bra idé! Jag har själv planer på att läsa den. Jag kan även rekommendera Bastarden från Istanbul.

    //Liolej

  3. Ja, den står på att läsa listan är också intresserad av att läsa Snö. Utspelar sig inte i Istanbul men verkar bra och ska vara lite lättare än Istanbul-boken.

  4. Pingback: Bastarden från Istanbul | www.ordblogg.se

  5. Har Snö i bokhyllan men har hört att den ska vara rätt seg men bra. Blev därför temporärt avskräckt. Men hoppas ta mod till mig en dag. 🙂

  6. Ja, det det är inte helt lätt att testa en bok igen om man väl har blivit avskräckt, men ibland får man ett nytt tillfälle när boken känns helt rätt att testa igen. Jag väntar på det tillfället när det gäller “Den amerikanska flickan” av Monica Fagerholm, har försökt läsa den två gånger men kommer inte igenom den, trots att jag verkligen tror att det är väldigt bra…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 1 =