1Q84_dominoeffekt

Det är ingen hemlighet att en av mina favoritförfattare är Haruki Murakami.

Därför var det med stor tillfredsställelse jag insåg att 1Q84  Första boken var en väldigt bra bok! Kanske kvalar den t o m in som en av mina favortiböcker … det beror på hur del två och tre i serien utvecklas. Att läsa 1Q84  Första boken har lett vidare till andra aktiviteter:

 

Jag har upptäckt kompositören  Leoš Janáček  och lyssnat på hans verk Sinfonietta.

 

Jag har läst 1984 av George Orwell, då det är denna bok som titeln 1Q84 anspelar på.

 

Jag har googlat och läst en massa om Murakami och 1Q84-triologin. 

 

Tänker att det skulle vara roligt att djupdyka i böckerna skriva en analys och riktigt nörda ner sig!

 

Jag har beställt 1Q84 Andra boken och längtar tills den dimper ner i brevlådan! Den känns nämligen som en triologi som med fördel ska läsas i ett svep.

 

Längtar som vanligt till Tokyo.

2 thoughts on “1Q84_dominoeffekt

  1. Åh. Jag har precis fått hem den hoppas hoppas hoppas verkligen att den är bra. Murakami är en riktig favorit. Han skriver gudomligt men tyvärr går det så långsamt att läsa dom. Även när man är riktigt fast kommer man inte framåt. Nu håller jag på med Kafka på stranden, den gillar jag massor. Fågeln som vrider upp världen kom jag tyvärr inte igenom alls. Får väl ge den en chans till någongång.
    Det är något med Murakami som gör att man vill Nörda. Böckerna bara osar nördighet och det tycker iallafall jag om!

  2. Jag hoppas att du tycker om den! Jag går och väntar på att andra boken ska dimpa ner i min brevlåda! Jag har inte läst Kafka på stranden ännu men den ligger i bokhyllan och väntar. Fågeln som vrider upp världen är en klurig tegelsten. Jag läste den samtidigt som den var bokcirkel i P1 det var riktigt roligt! Jag tyckte den var väldans bra så känner du för det någon gång tycker jag absolut att du ska ge den en andra chans!

    //Liolej

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 3 =