1Q84_dominoeffekt

Det Àr ingen hemlighet att en av mina favoritförfattare Àr Haruki Murakami.

DĂ€rför var det med stor tillfredsstĂ€llelse jag insĂ„g att 1Q84  Första boken var en vĂ€ldigt bra bok! Kanske kvalar den t o m in som en av mina favortiböcker … det beror pĂ„ hur del tvĂ„ och tre i serien utvecklas. Att lĂ€sa 1Q84  Första boken har lett vidare till andra aktiviteter:

 

Jag har upptĂ€ckt kompositören  LeoĆĄ Janáček  och lyssnat pĂ„ hans verk Sinfonietta.

 

Jag har lÀst 1984 av George Orwell, dÄ det Àr denna bok som titeln 1Q84 anspelar pÄ.

 

Jag har googlat och lÀst en massa om Murakami och 1Q84-triologin. 

 

TÀnker att det skulle vara roligt att djupdyka i böckerna skriva en analys och riktigt nörda ner sig!

 

Jag har bestÀllt 1Q84 Andra boken och lÀngtar tills den dimper ner i brevlÄdan! Den kÀnns nÀmligen som en triologi som med fördel ska lÀsas i ett svep.

 

LĂ€ngtar som vanligt till Tokyo.

2 thoughts on “1Q84_dominoeffekt

  1. Åh. Jag har precis fĂ„tt hem den hoppas hoppas hoppas verkligen att den Ă€r bra. Murakami Ă€r en riktig favorit. Han skriver gudomligt men tyvĂ€rr gĂ„r det sĂ„ lĂ„ngsamt att lĂ€sa dom. Även nĂ€r man Ă€r riktigt fast kommer man inte framĂ„t. Nu hĂ„ller jag pĂ„ med Kafka pĂ„ stranden, den gillar jag massor. FĂ„geln som vrider upp vĂ€rlden kom jag tyvĂ€rr inte igenom alls. FĂ„r vĂ€l ge den en chans till nĂ„gongĂ„ng.
    Det Àr nÄgot med Murakami som gör att man vill Nörda. Böckerna bara osar nördighet och det tycker iallafall jag om!

  2. Jag hoppas att du tycker om den! Jag gÄr och vÀntar pÄ att andra boken ska dimpa ner i min brevlÄda! Jag har inte lÀst Kafka pÄ stranden Ànnu men den ligger i bokhyllan och vÀntar. FÄgeln som vrider upp vÀrlden Àr en klurig tegelsten. Jag lÀste den samtidigt som den var bokcirkel i P1 det var riktigt roligt! Jag tyckte den var vÀldans bra sÄ kÀnner du för det nÄgon gÄng tycker jag absolut att du ska ge den en andra chans!

    //Liolej

Comments are closed.