Ett litet snedsprång

Jag valde att ge Denise Rudbergs författarskap en andra chans och har nu lyssnat på Ett litet snedsprång som ljudbok.

Ett litet snedsprång är Rudbergs första bok i genren Elegant crime, kriminalhistorier i överklassmiljö. Jag tycker inte att det håller. Brottet som i denna bok består av att en finansman blir mördad utanför sin lägenhet finns med genom berättelsen som en ytterst tunn röd tråd, nästan för att den måste. Brottet, utredningen och upplösningen är varken spännande originella eller intressanta att läsa om. Istället är det fokus på människorna som till störst del ska representeras av överklassmänniskor, både huvudpersonen Marianne Jidhoff som arbetar som åklagarsekreterare och de personer som florerar i utredningen på olika sätt. Kriminalkommissarien Torsten Ehn ska representera de vanliga människorna utan flödande ekonomiska tillgångar.

Det blir en smått torftig bok som inte lyckas leverera någon intressant kriminalhistoria. På något plan gillar jag att följa karaktärerna och deras liv är något mer nyanserade än i  Rudbergs bok Matilde. Ett litet snedsprång passar bra som ljudbok att lyssna på till och från jobbet då den inte kräver  full uppmärksamhet. Men hade jag försökt läsa den som bok är jag säker på att den inte blivit utläst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 + three =