Ett litet snedsprÄng

Jag valde att ge Denise Rudbergs författarskap en andra chans och har nu lyssnat pÄ Ett litet snedsprÄng som ljudbok.

Ett litet snedsprÄng Àr Rudbergs första bok i genren Elegant crime, kriminalhistorier i överklassmiljö. Jag tycker inte att det hÄller. Brottet som i denna bok bestÄr av att en finansman blir mördad utanför sin lÀgenhet finns med genom berÀttelsen som en ytterst tunn röd trÄd, nÀstan för att den mÄste. Brottet, utredningen och upplösningen Àr varken spÀnnande originella eller intressanta att lÀsa om. IstÀllet Àr det fokus pÄ mÀnniskorna som till störst del ska representeras av överklassmÀnniskor, bÄde huvudpersonen Marianne Jidhoff som arbetar som Äklagarsekreterare och de personer som florerar i utredningen pÄ olika sÀtt. Kriminalkommissarien Torsten Ehn ska representera de vanliga mÀnniskorna utan flödande ekonomiska tillgÄngar.

Det blir en smÄtt torftig bok som inte lyckas leverera nÄgon intressant kriminalhistoria. PÄ nÄgot plan gillar jag att följa karaktÀrerna och deras liv Àr nÄgot mer nyanserade Àn i  Rudbergs bok Matilde. Ett litet snedsprÄng passar bra som ljudbok att lyssna pÄ till och frÄn jobbet dÄ den inte krÀver  full uppmÀrksamhet. Men hade jag försökt lÀsa den som bok Àr jag sÀker pÄ att den inte blivit utlÀst.