Tillbakablick: Juli 2011

Juli var månaden jag för första gången läste Bodil Malmsten och blev helt fast. Jag köpte och läste Hör hur ditt hjärta bultar i mig, blev helsåld och fortsatte med att läsa Priset på vatten i Finistère, bland annat i Kivik.  På Österlen åkte vi vilse och givetvis hittade jag ett ställe som sålde böcker! Jag köpte Ernestams Busters öron som jag varit på jakt på en längre tid. Av min mamma fick jag en hel hög med böcker skrivna av Bodil!

Underjordiska timmar av Delphine de Vigan var den mest gripande och obehagliga boken jag läste i juli. Kanske den mest obehagliga bok jag läst under året. En bok om vuxenmobbing, hur mobbing bryter ner och förstör den som utsätts. Ett viktigt ämne, samtidigt som det är ofattbart att vuxna människor som borde veta bättre  utsätter varandra för mobbing.

Jag läste min första e-bok på min ipod. Det blev Jag älskar dig inte länge av Christina Stielli. Det fungerade över förväntan att läsa på ipoden och helt lysande att kunna ha med sig ett helt bibliotek vart man än går. Boken var riktigt bra, en bok att sträckläsa.

Jag började läsa Främlingen i huset av Sarah Waters som var kusligt bra om det gamla herrgården Hundred Halls och dess invånare. Spänning och stämning, den gav mig verkligen mersmak på Waters författarskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + 5 =