Klassiker

Det finns så många klassiker som jag inte har läst. Jag tycker att det är lite läskigt med klassiker. Rädda att jag inte ska gilla dem, inte förstå deras tjusning, så jag har hålilt mig bort från dem. Men jag funderar på om det inte ska bli ändring på det under 2012.

Bonnierpocket har gett ut 4 klassiker med nya fina omslag och jag har köpt 2 av dem, Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg och Älskaren av Marguerite Duras:

Den allvarsamma leken om Lydias och Arvids omöjliga kärlekshistoria har jag redan läst ut och det var ju helt enkelt strålande. Varför har jag inte läst den tidigare? Nu läser jag Älskaren och är inte lika imponerad vilket förvånar mig.

 

Andra klassiker som jag funderar på att läsa:

Doktor glas

Sommarboken

Främlingen

Brott och straff

Processen

1984

Callocain

Vredens druvor

Oskuldens tid

Dödssynden

 

3 thoughts on “Klassiker

  1. Den allvarsamma leken är ju underbar! Av de andra pushar jag i så fall lite extra för Främlingen, den är riktigt fängslande 🙂

  2. Ja, Den allvarsamma leken var riktigt bra, den hade jag tom kunnat tänka mig att läsa om och så känner jag inte för många böcker! Främlingen ska definitivt beställa hem, tack för tipset!

  3. Pingback: Älskaren | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 4 =