Ett Gott Liv av Ann Heberlein

En av böckerna jag fick i julklapp var Ett gott liv. Jag upplever Ann Heberlein som en väldigt klok människa med ett sätt att formulera sig (både i tal och skrift) som fångar mitt intresse och som får mig att fundera och spinna vidare på hennes tankegångar.

Jag började läsa Ett gott liv i mellandagarna och den var snabbt utläst. Ett gott liv är på ett sätt en fortsättning på Jag vill inte då, jag vill bara inte leva som handlar om Heberleins upplevelser i samband med sin bipolära sjukdom. I Ett gott liv reviderar hon vissa av sina tankar i Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva och hon berättar även om den cirkus som boken medförde och hur det påverkade henne. Med hjälp av sina egna erfarenheter, tankar och andra kloka människors filosoferande resonerar Heberlein kring vad det innebär att bli frisk, att vara normal och att leva det goda livet.

Heberleins stil när hon skriver är akademiskt lättfattlig, mitt i prick och personlig. Boken är både underhållande, tankeställande och innehåller en hel del klokheter att tänka vidare kring.

Förutom innehållet är jag väldigt förtjust i formatet liten, inbunden och tar man bort pappret som omger boken finns där en text väldigt fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + sixteen =