Pojken i hiss 54

Pojken i hiss 54 är Karin Alfredssons femte bok om läkaren Ellen Elg. Denna gång befinner sig Ellen tillsammans med sin familj i Dubai. Hennes man Börn ska jobba i Dubai och Ellen och barnen Nadia och Nisse är med honom.

Pojken i hiss 54 har flera parallella handlingar. I Pakistan beskylls den 12-årig flickan Zubaida för att ha förlorat sin familjs heder och priset hon måste betala för att familjens heder ska återupprättas är det högsta av dem alla.

Zubaidas storebror Mumtaz jobbar som chaufför i Dubai. Under en tur i öknen kör han Ellen och hennes familj. Mumtaz och Ellen blir vittnen till hur en man blir torterad…Förutom detta problem måste Mumtaz ta sig hem till Pakistan för att rädda sin syster och sin familjs heder.

Genom sitt hembiträde Jhasmin kommer Ellen i kontakt med några av Dubais gästarbetare som behandlas oerhört illa av sina arbetsgivare. Där finner Ellen att hennes kunskaper som läkare kommer till användning.

Som alltid med Alfredssons böcker är Pojken i hiss 54 viktig, insiktsfull och väldigt spännande. Rekommenderas!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − seven =