På mitt nattduksbord

Nu har vi flyttat in och på mitt nattduksbord har jag samlat en hög böcker som jag hoppas att jag snart får möjlighet att läsa:

För ett tag sedan läste jag Lila hibiskus av Chimamanda Adichie. Jag finner Adichies författarskap väldigt starkt. Hennes sätt att berätta förmedlar levande, komplexa karaktärer och miljöer där jag som läsare känner mig närvarande. Så trots att novellen inte är mitt favoritformat har jag köpt Det där som nästan kväver dig. Jag hoppas på en gripande och omskakande läsupplevelse. Dessutom är omslaget så himla fint.

Jag har inte läst något av Justine Lévy, så jag tänkte att hennes debutroman  Vi ses på Place de la Sorbonne kunde vara en bra början. Den handlar om en dotter, Louise 18 år, som sitter på ett café och väntar på sin mamma, Alice. En mamma som inte dyker upp när det är bestämt. Tiden går och Louise hinner både fika, äta lunch och gå en promenad och reflektera över sin relation till sin mamma. Vi ses på Place de la Sorbonne beskrivs som en generationsroman där fokus är uppgörelsen med en egocentrisk mamma men även en varm kärleksförklaring från en dotter.

 

Fjäril i koppel har precis som Det som nästan kväver dig ett fantastiskt omslag och är en debutroman, precis som Vi ses på Place de la Sorbonne. I Fjäril i koppel berättar Zinat Pirzadeh en historia inspirerad av sitt liv och sin uppväxt i Iran.

Jag  har aldrig läst något av Johanna Thydell men jag har läst artiklar om henne och jag tycker att hon verkar vara så himla bra och vettig. Nu har jag äntligen hennes debutroman I taket lyser stjärnorna i min ägo och jag ser fram emot att läsa den!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 1 =