En fladdermusman, historiskt blod, grannar & ett skrivbord

Jag har laddat ipoden med en hel drös nya ljudböcker! Jag tycker att både höst- och vinterpromenader blir så mycket roligare om man har en bra bok att lyssna på.

Det blev blandad kompott:

Jo Nesbøs första bok Fladdermusmannen. Känns verkligen på tiden att jag bekantar mig med hans författarskap!

Katarina Mazettis Blandat blod är en historisk roman. Egentligen är det inte min typ av bok, men jag brukar ju gilla Mazettis böcker så jag ger den en chans.

Min generella uppfattning är att Alexander Maccall Smiths böcker är alldeles för pysmysiga. Men det kan ju passa nu i höstmörkret och  eftersom jag bara läst Damernas detektivbyrå tänkte jag försöka med en till av hans böcker. Det blir Livet på  Scotland Street 44 som ska handla om människorna som bor på just denna adress.

Det stora huset är Nicole Krauss senaste bok.  I centrum av historien står ett skrivbord och boken följer detta skrivbord och dess olika ägare. Jag gillar konceptet men har en känsla av att den kan bli något rörig som ljudbok och kanske passar bättre att ta till sig som bok. Men det återstår att se. I vilket fall ser jag väldigt mycket fram emot att lyssna på den.

Sist men inte minst tänkte jag lyssna på några deckare avSjöwall- Wahlöö, närmare bestämt: Roseanna, Mannen på balkongen och Mannen som gick upp i rök.

 

 

5 thoughts on “En fladdermusman, historiskt blod, grannar & ett skrivbord

  1. Ja, tanken är att det ska bli många promenader!

    Jag är väldigt nyfiken på Nesbø. Skulle vara roligt om jag gillar hans böcker, för då finns det väldigt många olästa böcker i serien om Harry! Har du läst Nesbø? I så fall, vad tycker du?

  2. Pingback: På väg | www.ordblogg.se

  3. Ja, du har många fina böcker framför dig! Jag har läst sju böcker om Harry Hole och alla är väldigt bra, men jag personligen tycker inte de första böckerna är de bästa. De är bra, men inte de bästa. Jag har läst alla fram till Snömannen, så nu har jag Pansarhjärta på tur härnäst 🙂

  4. Ja, det är härligt med en hel serie av olästa böcker! Nu har jag börjat på Fladdemusmannen och tycker den är helt ok. Jag har hört från flera håll att serien blir bättre och bättre, så jag ska ha det i åtanke och inte tröttna om det ni visar sig att jag inte tycker att de första böckerna är toppen…
    //Liolej

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 4 =