En fladdermusman, historiskt blod, grannar & ett skrivbord

Jag har laddat ipoden med en hel drös nya ljudböcker! Jag tycker att bÄde höst- och vinterpromenader blir sÄ mycket roligare om man har en bra bok att lyssna pÄ.

Det blev blandad kompott:

Jo NesbÞs första bok Fladdermusmannen. KÀnns verkligen pÄ tiden att jag bekantar mig med hans författarskap!

Katarina Mazettis Blandat blod Àr en historisk roman. Egentligen Àr det inte min typ av bok, men jag brukar ju gilla Mazettis böcker sÄ jag ger den en chans.

Min generella uppfattning Àr att Alexander Maccall Smiths böcker Àr alldeles för pysmysiga. Men det kan ju passa nu i höstmörkret och  eftersom jag bara lÀst Damernas detektivbyrÄ tÀnkte jag försöka med en till av hans böcker. Det blir Livet pÄ  Scotland Street 44 som ska handla om mÀnniskorna som bor pÄ just denna adress.

Det stora huset Àr Nicole Krauss senaste bok.  I centrum av historien stÄr ett skrivbord och boken följer detta skrivbord och dess olika Àgare. Jag gillar konceptet men har en kÀnsla av att den kan bli nÄgot rörig som ljudbok och kanske passar bÀttre att ta till sig som bok. Men det ÄterstÄr att se. I vilket fall ser jag vÀldigt mycket fram emot att lyssna pÄ den.

Sist men inte minst tÀnkte jag lyssna pÄ nÄgra deckare avSjöwall- Wahlöö, nÀrmare bestÀmt: Roseanna, Mannen pÄ balkongen och Mannen som gick upp i rök.

 

 

5 thoughts on “En fladdermusman, historiskt blod, grannar & ett skrivbord

  1. Ja, tanken Àr att det ska bli mÄnga promenader!

    Jag Àr vÀldigt nyfiken pÄ NesbÞ. Skulle vara roligt om jag gillar hans böcker, för dÄ finns det vÀldigt mÄnga olÀsta böcker i serien om Harry! Har du lÀst NesbÞ? I sÄ fall, vad tycker du?

  2. Pingback: PÄ vÀg | www.ordblogg.se

  3. Ja, du har mĂ„nga fina böcker framför dig! Jag har lĂ€st sju böcker om Harry Hole och alla Ă€r vĂ€ldigt bra, men jag personligen tycker inte de första böckerna Ă€r de bĂ€sta. De Ă€r bra, men inte de bĂ€sta. Jag har lĂ€st alla fram till Snömannen, sĂ„ nu har jag PansarhjĂ€rta pĂ„ tur hĂ€rnĂ€st 🙂

  4. Ja, det Ă€r hĂ€rligt med en hel serie av olĂ€sta böcker! Nu har jag börjat pĂ„ Fladdemusmannen och tycker den Ă€r helt ok. Jag har hört frĂ„n flera hĂ„ll att serien blir bĂ€ttre och bĂ€ttre, sĂ„ jag ska ha det i Ă„tanke och inte tröttna om det ni visar sig att jag inte tycker att de första böckerna Ă€r toppen…
    //Liolej

Comments are closed.