Three Lives & Company

I Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman läser jag följande:

En bokhandel får aldrig bli för stor, då blir den en bokaffär och förlorar därmed det värdefulla som  skiljer den från handelsmän och näringsidkare. En bokhandel ska vara en plats där man får goda råd om böcker – det är dess egentliga och förnämsta uppgift.

(Hirdman 2010:37)

Jag tycker det låter strålande! Tyvärr har jag ingen bokhandel i min närhet som uppfyller detta. Det är en av orsakerna till att jag köper det mesta av min litteratur på nätet.  Men under min resa till New York hittade jag precis en sådan bokhandel, Three Lives & Company.

En verklig kvartersbokhandel där ägaren jobbar och ger sina kunder personliga boktips och där alla blir vänligt bemötta. En mötesplats där människor i kvarteret kommer in för att byta några ord och köpa en bok.  Har du vägarna förbi är det väl värt att besöka denna bokhandel! Hemsidan finner du här.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − two =