Jorden de ärvde

En ledig dag vid havet lyssnade jag på Björn af Kleens sommarprat från 2010. Han berättade lite om sin bok Jorden de ärvde och efter att ha lyssnat på honom började jag läsa boken, som jag lägligt nog hade packat ner.

Boken handlar om den svenska adeln och af Kleen har intervjuat en del personer ur den svenska adeln. Dessa intervjuer är sedan kompletterade med väldigt mycket historia kring adeln. Alldeles för mycket detaljerad information får jag ta del av, jag skummar dessa avsnitt då de helt enkelt inte intresserar mig tillräckligt.  Så här i efterhand tycker jag inte att boken gett mig så mycket. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men vad jag däremot är säker på är att boken inte levde upp till det. Synd, jag trodde jag skulle gilla den och få ut något av att läsa den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two + one =