Hur jag hittade Paul Auster

Paul Auster är en författare vars sätt att skriva jag kan längta efter att läsa. Han har blivit en favorit trots att jag inte läst mycket av honom.

Mitt första möte med Auster författarskap skedde på flygplatsen i Dar es Saalam. I väntan på flyget hem till Sverige hamnade jag bredvid en man och vi började prata om litteratur. Av honom fick jag Illusionernas bok av Paul Auster. Han hade precis läst ut den och var lyrisk. Jag fick hans bok med löfte om att jag skulle ge den vidare till en ny person när jag läst ut den. Illusionernas bok hamnade i min bokhylla och när jag väl började läsa den kom jag aldrig in i historien. Det slutade med att jag gav bort den. Oläst. Jag undrar vad som hände med boken och var den befinner sig nu?

Nu är jag ganska nyfiken på Illusionerns bok och ska nog försöka läsa den igen. Men det får vänta nu är det Osynlig som gäller! Och jag har fortfarande inte läst New York-triologin så den står fortfarande på tur…

Av Auster har jag tidigare läst Orakelnatt och lyssnat på Man in the Dark.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 3 =