Edward Finnigans upprättelse

Jag har precis lyssnat klart på Edward Finnigans upprättelse som är Roslund och Hellströms tredje kriminalroman. Och även i denna finns polisen Ewert Grens med.

Jag har läst deras två första böcker Odjuret och Box 21 och i jämförelse med dessa är Edward Finnigans upprättelse inte lika bra. Historien stannar upp, harvar runt och utvecklas alldeles för långsamt.

I grund och botten är det en invecklad historia om dödsstraffets vara eller icke vara. Precis som i Roslund och Hellströms tidigare böcker innehåller historien en del twistar och inget är helt svart eller vitt, varken personer eller händelse. Även om det är en bok med ett relevant och viktigt ämne så når den inte riktigt upp till samma standard som de tidigare böckerna.  Men det är ingen dålig bok, tvärtom, det känns bara som att författarduon kan bättre.

Uppläsaren är Shanti Roney och han gör ett riktigt bra jobb. Jag tror till och med att han lyfter min upplevelse av boken genom att vara helt rätt uppläsare. Jag skulle gärna lyssna på fler böcker som han läser upp.

Nu behöver jag en paus från Roslund och Hellströms värld men jag är ganska säker på att jag kommer att läsa både Flickan under gatan (som är bok 4) och Tre sekunder (som är bok 5). För böckerna om Ewert Grens har något speciellt.

 

2 thoughts on “Edward Finnigans upprättelse

  1. Jag har också lyssnat på den här. Jag tyckte att den var jätteintressant just för att ingenting någonsin är svart eller vitt. Till och med en mördare kan vara god och väcka sympatier. Och Shanti Roney är perfekt som uppläsare till den här berättelsen!

  2. Precis, det är verkligen det som skiljer dem från så många andra som skriver spännande böcker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 14 =