Timmarna

Drygt 200 sidor av strålande läsning är till ända.

Boken väver samman tre kvinnors öde, vid tre olika tidpunkter under 1900-talet. Den gemensamma nämnaren för de tre kvinnorna är boken Mrs Dalloway.

Den första kvinnan är Virginia Woolf, vi möter henne år 1929 då hon börjar skriva just Mrs Dalloway. Den andra kvinnan är Clarissa henne möter vi under 1990-talet i New York. Hon är just i färd med att anordna en fest för sin vän  och författare Richard. Den tredje kvinnan är hemmafrun Laura Brown som bor i en förort till Los Angeles och året är 1949. Hon kämpar med sig själv och sitt liv som hon inte är helt nöjd med. Hennes tillflykt blir just romanen Mrs Dalloway.

Boken är så fint skriven och gör sig bäst när man läser långsamt och hinner tänka efter. Berättelsen är både vacker och vemodig och när jat läser går mina tankar till Kärlekens historia av Nicole Krauss.  Båda böckerna behandlar litteraturens påverkan på människor och väver samman olika människoöden på ett intelligent sätt.

Timmarna av Michael Cunningham bjöd på en fin läsupplevelse, så har du inte redan läst den rekommenderar jag dig att göra det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × two =