Fatta Eld

Spoilervarning! Fatta eld är den andra boken i Susanne Collins triologi om Hungerspelen och har du inte läst första delen och vill göra det så är det en god idé att hoppa över detta inlägg.

Jag tyckte väldigt mycket om Hungerspelen. Jag blev väldigt överraskad över historiens komplexitet och hur den grep tag i mig, så det var med stor förväntan jag tog mig an del 2 Fatta eld.


Fatta eld tar vid där Hungerspelen slutade. Katniss och Peeta har överlevt och vunnit hungerspelen och de återvänder hem till Distrikt 12. Men med tanke på hur Katniss lyckades överlista regeringen i huvudstaden och få både sig själv ooch Peeta levande ur spelen är regeringen inte nöjd med henne. Trots att Katniss familj inte lider brist på något materiellt efter hennes seger så fortsätter livet att vara svårt för henne och hennes närmaste. Allt kulminerar då rebelliska krafter i distrikten börjar göra motstånd och deras förebild är Katniss.

Jag tycker att historien håller, den är spännande, obehaglig och tänkvärd – precis som Hungerspelen. Givetvis slutade boken med en riktig cliffhanger och nu är jag väldigt intresserad av att läsa den tredje och sista delen Revolt. Jag hoppas verkligen att Collins lyckas knyta ihop historien på ett bra sätt i den sista boken. Det hade inte varit roligt att bli besviken då de första två böckerna var både nyskapande och riktigt bra!

Läspaus på Cooey IslandLäspaus på Coney Island.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 5 =