Fågeln som vrider upp världen

Så har jag påbörjat läsäventyret med tegelstenen Fågeln som vrider upp världen. Den är fenomenal och beroendeframkallande. Det känns bra att boken är över 700 sidor. Jag har dock inte den blekaste aning om vad Murakami har fyllt alla dessa sidor med. Det är svårt att gissa sig till vart denna  märkliga historia är på väg. Men det är väl en del av charmen.

Givetvis ska jag lyssna på P1:s bokcirkel om Fågeln som vrider upp världen och även Frida läser boken nu så det passar perfekt att jag hakar på!

7 thoughts on “Fågeln som vrider upp världen

 1. Vad roligt att du också läser den! Hur gör du, läser du i ditt tempo eller i samma som radion? Jag tror jag har bestämt mig för att läsa i min egna takt.

  Jag gillar också vad jag har läst hittills. Älskar att jag inte vet vart historien är på väg. Det luktar storfavorit!

 2. Ja, det är jag också! Är helt fast. Det finns en viss tjusning med att läsa boken i samma takt som bokcirkeln men trots det har jag också kommit fram till att jag ska läsa i mitt eget tempo. Jag är på sidan 140 nu och första delen till bokcirkeln är fram till sidan 149 och jag känner inte att jag vill göra ett uppehåll tills den startar.

  Det är svindlande med en historia vars väg man inte kan förutsäga! Hittills är jag mycket nöjd! Hur långt har du kommit?

 3. Jag har läst drygt 210 sidor. Den hade en liten liten mikroskopisk svacka där ett tag, men den hämtade sig bra från den. Det var vad som brukar kallas ett nödvändigt ont.

  Det har inte blivit så mycket läsning idag, det har ju varit skidskytte och allt. Får se hur helgen blir. Förhoppningsvis blir den i läsningens tecken. Jag känner också att jag inte vill sluta läsa, så jag kommer fortsätta läsa i min takt. Så. Då var det beslutet fattat. Skönt.

  Ja, boktokig, du MÅSTE läsa boken 🙂

 4. Jag har skrivit ett litet inlägg om några av frågorna jag har, så när du läst ungefär dit där jag är nu får du gärna titta in där, så kan vi diskutera lite. (Jag har nu läst 216 sidor.)

 5. Pingback: Fru E:s böcker » Blog Archive » Startrapport: Fågeln som vrider upp världen t o m s. 151

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − one =