Norwegian Wood & Orakelnatten

På det nya årets andra dag läste jag ut Norwegian Wood av Haruki Murakami. Jag kan konstatera att det är en av mina favoritböcker. Jag ska smälta denna läsupplevelse innan jag läser något mer av Murakami. Men när det blir dags lutar det åt Sputnikälskling.
Så idag har jag påbörjat en ny bok Orakelnatten av Paul Auster. Den har funnits i min bokhylla bland de olästa böckerna ett bra tag och jag minns inte hur den hamnade där. Det var inte förrän Frida rekommenderade den som jag fick upp ögonen för boken!  Jag har inte läst någon av Herr Auster tidigare så jag ser fram emot denna nya bekantskap! Jag har läst Vad jag älskade skriven av Siri Hustvedt som är gift med Paul Auster. Då jag verkligen tyckte om Hustvedts sätta att skriva och story har det funnits på agendan att även läsa något av Auster. Och nu är det alltså dags.

Efter att endast ha påbörjat boken kan jag meddela att den bådar gott!

6 thoughts on “Norwegian Wood & Orakelnatten

 1. Va kul att du blev inspirerad! Nu håller jag bara tummarna att du också kommer gilla boken och författaren. Början på boken är fantastisk. Jag blev såld direkt när jag började i den.

  Jag har ännu inte läst något av hustrun, men jag har Vad jag älskade här hemma.

 2. Allt Paul Auster skriver är riktigt bra. Mina favoriter är Moon Palace och Traveling in the Scriptorium. New York-trilogin är också bra. Ska skriva upp Orakelnatten på min lista. 🙂

 3. Norwegian wood ska jag läsa i år! Sputnikälskling läste jag förra året, den var bra men inte lika bra som Kafka på stranden. Auster har jag inte läst så mkt av, men New York-trilogin var sjukt bra!

 4. Ja, mitt första intryck av både Orakelnatten och Auster är odelat positivt! Och jag håller helt med bokens början är riktigt bra. Auster lyckas helt klart fånga min uppmärksamhet med både sitt sätt att skriva och berättelsen som än så länge inte liknar något jag tidigare läst!

 5. Auster har verkligen potential att bli en ny favorit, så tack för tipsen på hans andra böcker! Sist jag fick ett boktips av dig (Tidsresenärens hustru) slutade det ju riktigt bra : )

  Jag har New York-triologin i bokhyllan (och där har den stått länge…) så det känns som att det är tid att läsa den!

 6. Åh, vad härligt att du har Norwegian Wood framför dig! Jag hoppas du kommer att tycka om den! Själv ska jag läsa Sputnikälsking härnäst och sedan Kafka på stranden!

  Jag vill också läsa Vad jag talar om när jag talar om löpning, tror i och för sig att den är ganska annorlunda jämfört med hans andra böcker, men det verkar intressant. Men det får nog vänta tills den kommer ut i pocket.

Comments are closed.