2 böcker på gång

Jag läser två helt olika böcker med det gemensamt att de båda har riktigt snygga omslag!

En sannolik historia är Karin Alvtegens senaste bok om två människor med väldigt skilda livsöden men vars vägar korsas. Omslaget är så höstlikt vackert, det höjer hela läsupplevelsen. Jag är bara i början av boken och hittills har jag mest fått bekanta mig med berättelsens huvudpersoner Helena och Anders. Jag gillar dem och är nyfiken på hur berättelsen kommer att utvecklas.

I väntan på talibanerna skriven av Jesper Huor är en bok om Afghanistan. Huor gjort flera resor till landet och skildrar i boken sina upplevelser. Jag har ännu bara lästa några kapitel men jag har fastnat för Huors berättarstil och jag slukas fullständigt av hans egna reflexioner över sin roll som journalist i Afghanistan och de människoöden han beskriver.

2 thoughts on “2 böcker på gång

  1. Efter en tredjedel av boken får jag samma känsla som du. Det är en mysig historia. Men precis som du skrev i ditt inlägg om boken är jag inte helt säker på att den kommer att lämna ett bestående intryck. Det återstår att se!
    Har du lyssnat/läst någon av hennes andra böcker?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 3 =