Författarinfo om Anne Holt

Anne Holts deckare beskrivs ofta som samhällskritiska och med ett socialt medvetande. Holt är (precis som Nawal El Saadawi ) en författarinna som ställer sig  på de svagas sida. Hon debuterade 1993 med Blind gudinna, som blev en stor framgång. Sedan dess har hon gett ut ett antal böcker och fått flera priser för sitt författarskap.

Anne Holt  skriver främst decakre och det har blivt två stycken, den första har Hanne Wilhelmsen, kriminalkommissarie hos Oslopolisen som huvudkaraktär. I den andra serien är huvudrollerna  kriminologen Inger Johanne Vik som och hennes man kriminalkommissarien Yngvar Stubø.

Anne Holt är född 1958 i Norge och är jurist, journalist, politiker (under 1996/1997 var hon justitieminister i Thorbjörn Jaglands regering) och givetvis författare.  

Bilden kommer från Piratförlaget hemsida: www.piratforlaget.se