En thriller…

Det var några böcker sedan jag läste en riktigt spännande bok så nu börjar det bli dags. Genom en utlottning på Enbokcirkelföralla har jag blivit ägare till boken Häst häst tiger tiger av Anita Ahrens, vilket passar alldeles utmärkt!

Då boken väntar på att bli läst har jag endast en luddig uppfattning om dess historia. Men vad som främst fascinerar mig så här långt är vad som inspirerat Anita att skriva den. Anita träffade en familj vars dotter var sjuk och behövde en ny lever. I Sverige var väntetiden flera år. En väntan som dottern kanske inte skulle överleva. Men om familjen hade en större summa pengar att avvara, möjlighet att resa till Kina samt inte ställde några frågor om varifrån levern kom ifrån skulle problemet kunna lösas och dottern få en ny lever. Familjen valde att tacka nej och väntar fortfarande på en lever till sin dotter.

Att bygga en thriller kring ett moraliskt dilemma är en kombination som har potential att bli riktigt bra. Jag återkommer  med mina tankar kring den då boken är läst, eller åtminstone påbörjad!

2 thoughts on “En thriller…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 − seven =