Tredje gången gillt…

…fastnade jag för En halv gul sol av Chimamanada Ngozi Adichie. Jag har påbörjat boken vid två tidigare tillfällen, läst några sidor men inte kommit in i historien tillräckligt för att finna den intressant. Men så gav jag den en sista chans och utan att riktigt veta hur det har gått till har jag sträckläst över 100 sidor. Så nu är jag definitivt fast! 

Boken utspelar sig i Nigeria under 1960-talet och i handlingens centrum står tvillingsystrarna Olanna & Kainene. Olika som få, både när det gäller utseende, väg i livet och val av män. Olanna är tillsammans med politiskt engagerade akademikern Odenigbo medan Kainene lever med engelsmannen Richard. Dessa fyra personer samt tjänstepojken Ugwu blir de 5 personer som läsaren får följa genom bokens 800 sidor .

En halv gul sol blir  en av de böcker som jag  läser till Läsutmaning – Afrika i fokus.

3 thoughts on “Tredje gången gillt…

  1. Det låter som en riktigt god idé. Det är verkligen en bok jag längtar till att få tid att läsa!

  2. Pingback: www.ordblogg.se » Tankar kring En halv gul sol

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 7 =