Senaste boken…

… blev inte helt 100.

Jag har tänkt läsa Jag går bara ut en stund sedan den kom 2007. Orsak? Titeln. Så när jag hittade den på en bokrea i helgen köpte jag ett ex. Jag stod och valde mellan Jag går bara ut en stund och Strandsommar av Anita Shreve, det som vägde över till den förstnämndas fördel var en del av texten på baksidan: Jag har bara läst några sidor av Isobel Haydley-Kamptz debutroman men inser att jag är fast i hennes berättelse, och djupt berörd.” Östran. Kanon! Det var precis vad jag letade efter.

Tyvärr passade den inte alls min sinnesstämning. Jag har ingen lust att läsa om hur Isobels och Eriks förhållande och kärlek smulas sönder i mindre och mindre bitar i takt med att deras barnlöshet får en större och större betydelse i deras liv. Boken hamnar nu i bokhyllan och så gör jag ett nytt läsförsök vid ett senare tillfälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − seven =