Statusstress

Som ett komplement till de deckare jag läst på sistone har jag börjat läsa Statusstress skriven av vardagsfilosofen Alain de Botton.  Uifrån sin egen erfarenhet, konstnärer, författare, filosofer och andra behandlar de Botton frågan: duger jag som jag är eller är andra bättre?

Jag har länge tänkt läsa någon av de Bottons böcker (The Art of Travel eller The Pleasures and Sorrows of Work) men eftersom Stausstress var den enda som fanns inne på biblioteket så blev det den. Jag har läst ca 60 sidor och än så länge är den ganska intressant.

de Bottons hemsida kan man läsa följande om bokens innehåll:

“This is a book about an almost universal anxiety that rarely gets mentioned directly: an anxiety about what others think of us; about whether we’re judged a success or a failure, a winner or a loser. This is a book about status anxiety.

We care about our status for a simple reason: because most people tend to be nice to us according to the amount of status we have (it is no coincidence that the first question we tend to be asked by new acquaintances is ‘ What do you do?’).”

1 thought on “Statusstress

  1. Pingback: Resor och arkitektur ur ett filosofiskt perspektiv | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five + fourteen =