Söndagens tidning

Sovmorgon.

Jag bär in frukosten till soffan, kaffe, färsk annanas, nybakade bullar och yoghurt. Söndagstidningen med alla sina delar täcker soffbordet. En helgdag då allt får ta den tid det tar. Då stressen inte flåsar mig i nacken får jag ro att läsa tidningen ordentligt, ämnen pendlar mellan högt och lågt, trevligt och katastrof, Haiti, Svininfluensan, EU och en intervju med den franska författarinnan Faiza Guène.

Det var länge sedan jag tänkte på henne. 2004 gavs hennes debutroman Kiffe Kiffe demain ut i Frankrike. 2006 kom Kiffe Kiffe imorgon ut i Sverige. Något år senare läste jag den och förundrades över denna då 19-åriga tjejs historia och språk! Sedan dess har jag inte tänkt på henne och nu visar det sig att hon har gett ut ytterligare 2 böcker: Drömmar för dårar och Sista beställningen på Balto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 4 =