Shakespeare and Company

När jag var 17 år besökte jag Paris för första gången utan mina föräldrar istället gjorde jag resan runt i Europa med två vänner.

I Paris, nära Notre Dame hittade jag världens mysigaste lilla bokhandel, ett litet kryp in med boklådor utanför. Jag minns inte så noga hur det såg ut inne i bokhandeln utan mer känslan av vara där. Jag köpte en bok Charlotte Bronte av Jane Eyre med bokhandelns egen stämpel i.  

 

Gissa om jag blev förvånad när jag senare fick veta att den lilla bokhandel som jag hade hittat var en vida känd bokhandel där personer som James Joyce och Ernest Hemmingway satt sina fötter långt före min upptäckt….

När jag var på biblioteket nyligen fann jag boken Shakespeare and Company av Sylvia Beach så nu tänker jag läsa om bokhandelns historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − 2 =