Presidentens val

Efter att ha läst Jonas Eckel blev jag inspirerad att fortsätta med norska, kvinnliga deckarförfattare så det blev Anne Holt och Presidentens val.

USA har nyss valt en ny president, den första kvinnliga. På hennes första utlandsbesök, till Norge, försvinner hon från sitt hotellrum utan att någon förstår hur det har gått till. Genom boken får läsaren sedan följa ett antal personer som på olika olika sätt har kopplingar eller påverkas av presidentens försvinnande. 

Till en början upplevde jag boken som trög. Det kändes som att det presenterades en massa personer utan att man fick någon djupare koppling till någon av dem. Men efter ett tag kommer jag mer och mer in i boken och uppskattar det nät av personer och händelser som Holt har byggt upp.

Det är en komplex bok som känns aktuell. Jag har definitivt fått mersmak och kommer läsa mer av Anne Holt.

2 thoughts on “Presidentens val

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Jag lyssnar på Frukta inte

  2. Pingback: Tankar kring Frukta inte av Anne Holt | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 6 =