2 dagar & 299 sidor senare…

…var Anhörig av Katerina Janouch utläst.

P1100659 En bok om en bit av verkligeheten som många mäniskor lever mitt i men för oss andra är väldigt långt borta. En bok om att vara anhörig till en människa som missbrukar alkohol och narkotika. Om hur världen och  de val man står inför inte är så svarta eller vita som man tidigare tänkt sig.

Det är en historia som berättas direkt till mig som läsare. Språket är rakt, hårt och okonstlat, det är omöjligt att inte dras med, att inte bli berörd.

Boken är klarsynt och ärlig, den känns viktgit då den gläntar på en dörr och släpper in läsaren i en värld som oftast är stängd för utomstående. En bok som ger insikt. Det som gör boken extra intressant är att den är baserad på Katerinas eget liv och hennes  mans missbruk.  Efter en lång kamp klarade de sig ur missbruket och medberoendet och är fortfarande tillsammans.