Morgonhav

I morse gjorde jag äntligen något som jag tänkt länge, att börja dagen med en stund vid havet.

Jag tar med mig mitt morgonte, en filt och MP3n med I skuggan av ett brott i lurarna och går ner till havet. På en gammal bunker har det byggts en utsiktsplats med bänkar och bord.

P1080641

 

Jag sätter mig ner, sveper filten omkring mig och lyssnar på Helena Henchens romanhistoria. Det är hennes egen familjehistoria hon skriver om och den tar sin utgångspunkt i det som man aldrig fått prata om inom familjen, mordet på hennes morfar Hjalmar von Sydow.

Det är en stillsam berättelse med två fokus på att förstå mekanismerna bakom ett brott men även att lära känna  sin egen familj. Det utvecklas till en av de bästa ljudböcker jag lyssnat på och jag funderar stark på att köpa boken för att också kunna läsa den. Det finns många stycken jag fastnar för och som jag skulle vilja stryka under, kunna gå tillbaka till och begrunda.

När jag sitter där vid havet, lyssnar på berättelsen och dricker mitt morgonte och så infinner sig ett meditativt tillstånd. Med detta lugn borde varje dag börja.

P1080649

 

P1080658

 

P1080660

1 thought on “Morgonhav

  1. Åh vad det både ser och låter fridfullt. Sitter själv i ett Barcelona där regnet för andra gången på 6 veckor smattrar utanför och funderar över vilken bok jag ska köpa när jag åker till Stockholm i nästa vecka. Kanske en ljudbok inte vore så dumt. Tack för tipset! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =