Anne Rule

En av de böcker som jag lägger min lästid på just nu är Anne Rules, Alltid vid din sida.

P1080633

Anne Rule är en av Amerikas mest kända kriminalförfattare. Sedan 1969 har hon varit författare på heltid och skrivit runt 20 böcker. Hennes böcker fokuserar främst på tre områden:  1) offrens historia 2) polisarbetet som leder fram till brottets uppklarande 3) mördarens/mördarnas liv, där hon försöker finna orasker till deras beteende.

Rule utgår från verkliga fall och kartlägger dessa i detalj.  Hennes mål är att svara på frågan varför och hon undersöker orsakerna bakom brottet. All sin research omvandlar hon sedan till en bok.

Alltid vid din sida  beskrivs som en sann berättelse om besatthet, hämd och mord. Den handlar om Sheila  som genom att blir kär, gifta sig och få barn med fel man får ett helvete till liv. Ett liv som slutar med att hon blir mördad i sitt eget hem medan hennes barn ser på.

Det som kännetecknar Rules böcker är en orehörd noggrannhet och detaljrikedom vilket gör bokens 648 sidor smått tungrodda emellan åt. Samtidigt förstår jag att de skulle vara svårt att ta bort något. Allt som skett har relevans för fallet och bör därför vara med.

För några år sedan läste jag Jag släpper dig aldrig och nu när jag läser Alltid vid din sida så blir det lite samma sak trots att hon beskriver olika fall.

 100166_0[1]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =