Falkenberg

 Kunzelmann & Kunzelmann

En av de böcker som gjort störts intryck på mig under de senaste månaderna är Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren.  Så när vi nu hade vägarna förbi Falkenberg där Vallgren bodde under sin uppväxt och där Kunzelmann & Kunzelmann delvis utspelar sig kändes det som en god idé att stanna till.

 

Falkenberg kändes välkomnande trots att regnet försökte motarbeta ett positivt första intryck. Vår visit sträckte sig endast till en kortare promenad i centrum och ett cafébesök. Staden gav mig dock ingen känsla av Vallgren själv eller någon av hans romanfigurer Victor eller Joakim Kunzelmann. Kanske var besöket för kort. Kanske är det så att krocken blir för stor mellan min uppdiktade bild av Falkenberg och verkligehetens Falkenberg. I vilket fall är det spännande att besöka platser som inspirerat och/eller blivit en del av böcker som gjort intryck på en.

 

Min bild av Falkenberg blev helt enkelt en ganska ordinär, men trevlig svensk småstad. Ett stort plus, närheten till  havet.

Skrea strand

Skrea strand

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =