Roadtrip!

Så har vi då klarat av första sträckan av vår resa och har slått läger för natten! Tåg, buss och flyg i alla ära men det är något visst med att åka på roadtrip, friheten att kunna lägga upp sin resa lite som man vill, stanna när man känner för det!
Det absoult lättaste är ju om man själv och resesällskapet har samma mål med resan. Där går våra åsikter lite isär. Jag ser resan som en del av målet medan min andra hälft gärna vill komma fram så fort som möjligt. Men vi kompromissar!
Jag hade tur när vi nådde Halmstad gick min älskling med på att pausa, ta en snabb fika. Med betoning på snabb. Vi sitter på cafédelen på en Statoil-mack.  Jag med min latte och chokladmuffin, han med sin energidryck och chokladkaka. Efter att ha suttit ner i max 5 minuter känner min älskling att tiden rinner i väg. Vi ligger efter hans mentala tidsplan för dagen och kommer att bli sena. Inte nog med att vi blir sena till dagens mål, vi måste även, nu på studs, revidera morgondagens planer eftersom vi kommer bli sena även då. Det känner han på sig med tanke på den långa paus på hela 10 minuter vi nu unnat oss….
 
p1040647
 
 Några kilometer efter fikapausen händer det som inte får hända. Vi fastnar i en bilkö. Det står helt stilla, nu är den mentala tidsplanen definitivt rubbad. En bilolycka har inträffat några hundra meter framför oss och bara någon minut senare kommer alla bilarna med blåljus, polis, ambulans och brandbil.
Vi står stilla i 2 timmar. Plötsligt hittar vi fokus igen, det som är viktigt. Vår tid tillsammans. Att vi har varandra.
Den stillaståendetiden använder jag till att börja skriva på veckansskrivuppgift (en berättelse för barn) och sen kollar vi på gamla semesterbilder! Hurra för den bärbara datorn!  
På väg:

p1040651

p1040661