Lindvallen

Idag har jag vidgat mina skidåkarvyer och lämnat Tandådalen/Hundfjället till förmån för Lindvallen! Solen lyste med sin frånvaro, däremot var vinden frisk. Lite för frisk för min smak. Det har varit en bra skiddag!

Först en koll på pistkartan

Först en koll på pistkartan

  Gustavbacken är backen med den stora snöbubben på toppen, Lindvallens varumärke. I stolliften upp märkte vi hur mycket det blåste. Inte bra. Det var inte roligt att komma upp på toppen, det bara blåste och sikten var riktigt kass. Gustavbacken var dessutom lite brantare än jag hade räknat med…vinden gjorde det svårare. Det blev en utmaning men jag var riktigt grym! Tyvärr syns inte snögubben på toppen av backen. 

Gustavbacken, efter att jag kom ner levande...

Gustavbacken, efter att jag kom ner levande...

Efter Gustavbacken var det dags för en backe mer i min stil, Snögubbeborg! Backe med lagom lutning och snögubbar som berättar historier om man stannar till. Roligt för alla med barnasinnet kvar!
Snögubbe på toa

Snögubbe på toa

Här odlas snögubbenäsor

Här odlas snögubbenäsor

 

Snögubbe med en av sina getter

Snögubbe med en av sina getter

 

Dagens fika bestod idag av latte och våffla i Våffelstugan!

p1040930

Latte & våffla med grädde och sylt, våffla med crème fraiche

Latte & våffla med grädde och sylt, våffla med crème fraiche

Vid brasan i Våffelstugan satt jag och mös med min latte och bok (har börjat läsa “den avklädda bruden”) medan min älsking fick möjlighet att åka lite själv, i snabbare tempo än jag kan erbjuda.

Brasa i Våffelstugan

Brasa i Våffelstugan