Begagnade böcker

 

Jag tycker om begagnade saker, speciellt möbler och böcker. Tanken att dessa ting kan återanvändas och skapa glädje för nya människor när dess gamla ägare tröttnat på dem tilltalar mig. Så när jag idag skulle gå in i en secondhand affär med bland annat böcker, “bara för att titta” så var det ju dömt att misslyckas… Egentligen har jag en hel massa olästa böcker  i min bokhylla som jag skulle kunna läsa innan jag köper nya, men icke. Jag kom ut från affären, lycklig ägare till fem för mig nya böcker:

 

Mina beganade nyinköp

Mina begagnade nyinköp

 

Indiansommar

Indiansommar

När jag fann Indiansommar av Jens Chrisitan Gröndahl kunde jag absolut inte låta bli att köpa den. För ungeför ett år sedan köpte jag hans bok Lucca (också begagnad) och blev helt såld. Det är en av de bästa böcker jag läst. Jens Christian Gröndahl anses vara en av sin generations mest framträdande författare och debattörer  i Danmark.Trots det är hans böcker svåra att få tag på i Sverige. Så när jag nu hittade en av hans böcker hade det varit snudd på idioti att inte köpa den, eller?

 

 

 

 

 

 

 

 

p1030888

En för mig helt okänd bok och författare, men jag föll för titeln och på baksidan stod det att boken var en av 2004 års isärklass mest uppmärksammade och hyllade romaner. Något som jag totalt missat så jag tänkte att jag skulle ge den en chans…

Följande läste jag om författaren på Wikipedia ” Per Hagman är en svensk författare. Född 12 oktober 1968Frösön, Jämtland. Uppvuxen som enda barnet i bland annat Tanzania och Centralafrikanska kejsardömet under Bokassas regim samt i andra afrikanska länder och svenska städer: Skövde, Nässjö, Askersund, Stockholm. Sedan början av 2000-talet bosatt på västsvenska landsbygden och i Frankrike. I sina romaner och sin poesi skildrar Hagman möten mellan vilsna existenser i nattlivets dekadens med det självupplevdas ton och känsla för detaljer.

Kan bli en intresant bok!

 

 

 

 

p1030892

Denna bok är en ren chansning! Men orsaken till att jag köpte den var att jag under 2009 har tänkt att jag ska läsa en del böcker som lär mig något nytt och EQ är ett ämne jag skulle vilja veta mer om!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1030887

Vad ska jag säga? Viss chick-lit gillar jag och för ett tag sedan läste jag en bok av Jane Green som jag tyckte så jag kunde helt enkelt inte låta bli…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så, nu undrar ni väl vilken av dessa böcker jag ska börja läsa….ingen av dem! För igår började jag nämligen på Carl Johan Vallgrens Den vidunderliga kärlekens historia, också den inköpt på second hand. Så alla mina nya fynd får snällt vänta i bokhyllan!