Låt mig presentera Rulle!

Jag kan skriva nästa var som helst. När inspirationen infinner sig spela det ingen roll om jag befinner mig på ett tåg, ett café, eller hemma hos någon. För det mesta skriver jag mina utkast och texter förhand. Antingen i mitt block, inhandlat för just detta syfte, eller på vilket papper som helst som finns tillgängligt. Steg två blir att bearbeta texten och skriva in den på datorn. Detta göra jag dock helst hemma. För där har jag skapat mig min egna skrivhörna och det är där Rulle kommer in i bilden! Rulle och jag träffades första gången på campingen Solhaga på Fårö, utanför Gotland. Så fort jag såg honom insåg jag att jag ville ta med honom hem. Detta var dock lättare sagt än gjort, av främst tre orsaker 1) han var ganska skabbig 2) han skulle behöva fraktas hem och sist men inte minst 3) jag ägde honom inte.

Rulle är alltså en sådan är stor trådrulle som används för att rulla upp kabel på. Jag har alltid önskat mig ett bord gjord av en sådan gigantisk trådrulle och nu hade jag äntligen hittat en!  På campingen hade han tillbringat de senaste åren som bord åt diverse campare. Detta hårda liv hade gjort honom ganska skabbig, lite rutten och med några brännmärken om jag ska vara helt ärlig. Ingen skönhet, men jag kunde definitivt se potential! Med hjälp av en slipmaskin och lite färg. Steg ett var att fråga campingägaren om lov om jag fick ta med Rulle hem. Det fick jag men han tyckte nog att jag var lite konstig. Steg två var att övertyga min pojkvän om att låta Rulle åka med oss hem i hans bil, även detta lyckades och sedan var vi äntligen på väg!  Väl hemma visade det sig att Rulle var lite skabbigare än jag först trott men min far som är expert på att fixa saker tog sig an Rulle och resultatet blev verkligen super! Nu bor Rulle hemma hos mig och utgör en viktig del av min skrivarhörna. Förutom Rulle består min skrivarhörna av en mysfåtölj!

För mig är det viktigt att ha en egen plats där jag kan skriva och skapa i lugn och ro. Det är som om jag går in i en speciell sinnesstämning när jag sitter där. Oftast sätter jag på datorn och medan den startar igång går jag ut i köket och gör en kopp te. Det har blivit något av en ritual. När både teet är färdigt och ett vitt, nytt dokument är framplockat i datorn är det bara att sätta igång att skriva.