Fånga hösten

För den är flyktig, man vet aldrig hur många vackra höstdagar det kommer att bjudas på. Jag får en känsla av att många människor helt enkelt missar höstens fantastiska skiftningar eftersom de helt enkelt glömmer bort att stanna upp och ta in den. Tar sig tid att se färgerna, lägga märke till kastanjerna på marken, höra hur löven knastrar under skorna.

Jag valde att fånga delar av hösten med hjälp av min kamera. En av stadens parker blev mitt främsta mål. På många sätt har jag lättare att ta vara på och se detaljer med hjälp av kamerans lins. Jag stannar upp tar mig tid, lyssnar och ser mig omkring på ett helt annat sätt när jag har med min kamera än när jag är utan den.

Jag kombinerade min fotopromenad med ett besök på biblioteket. Jag lånade boken “King, en gatuberättelse” skriven av John Berger. Under ett dygn får läsaren följa hunden King som bor i ett slumområde någonstans i Frankrike. Historien berättas ur Kings perspektiv, hans iaktagelser och tankar kring människorna och händelse i hans liv. Jag skulle beskriva boken som skarp, avskalad och osentimental. Väl värd att läsa.