Fler vem-böcker!

Vi läser Stina Wirséns vem-böcker väldigt mycket och nu är vi stolta ägare till 8 böcker!

Vem-böckerna2

Det började med några vem-böcker lånade på biblioteket. Vi fastnade och jag köpte två till Lilla Fröken Löken, Vem bestämmer? och Vem är arg? tyckte jag passade bra till en tvååring som utforskar det sociala samspelet både med föräldrar och kompisar.

Sen fick vi fyra böcker som min kusin blivit för stor för, Vem sover inte? – om att det kan vara lite läskigt att sova över hos en kompis, Vem är död? – om när en gammal släkting dör och hur det känns, Vem blöder? – om samarbete och dess utmaningar och om att hjälpas åt och ta hand om varandra och Vem är ensam?  – som handlar om att vara ensam och inte vilja det och om att välja att vara ensam. En sån himla bra och uppskattad present.

Inför sommarlovet köpte jag ytterligare två vem-böcker. Vems mormor? – om släktband och dumma och snälla kusiner och Vem där? som innehåller två böcker – Vem är sjuk?  – om när lilla nallen får ont i magen och Vem är borta? – som handlar om när lilla nallen och stora nallen kommer bort från varandra i mataffären.

Av dessa vem-böcker tycker jag bäst om Vem sover inte?, Vem är ensam?  och Vem är borta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + eleven =