Norrvikens trädgårdar

Det finns något magiskt över Norrvikens trädgårdar utanför Båstad. Jag har varit där flera gånger och för mig blir platsen bara mer och mer speciell. Det känns som en plats som bär på många historier.  Trädgårdarna anlades i början av 1900-talet och mannen bakom projektet hette Rudolf Abelin.

Villa Abelin

Norrvikens trädgårdarna har en unik placering mellan åsen och havet och är till formen långsmal. På var sida om mittgången finns trädgårdar i olika stilar och centralt placerat finns huset Villa Abelin (ovan). Detta hus var familjen Abelins hem under många år. Idag inrymmer huset galleri och restaurang/café.

Caféet är ett av mina absoluta favorit caféer, inrymmt i husets växthus. Gott fika och en helt strålande miljö.Norrviken café2 Norrviken café3 Norrviken_renässansträdgård

Norrviken café

Norrviken café3

Går man ut från caféet genom dessa glasdörrar

Norrviken café4

hamnar man i renässansträdgården

Norrviken_renässansträdgård

 

På Abelins tid var huset på den Österländska terasssen hans döttrars lekstuga:

Norrviken_österländska terassen

En magisk plats.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + 14 =