Living in Endora…

…is like dancing to no music.

Repliken är tagen från en av mina absoluta favoritfilmer, Gilbert Grape. Den kom för en hel evighet sedan, 1993 och håller än.

Med Johnny Depp och Leonardo DiCaprio i huvudrollerna skildrar den livet i den amerikanska småstaden Endora, Iowa. Det finns något vemodigt, tragiskt men samtidigt komiskt över dessa människor var liv filmen följer.

Gilbert Grape är regisserad av Lasse Hallström baserad på en roman av Peter Hedges. Att filmen var regisserad av Hallström har jag vetat hela tiden, att den däremot var baserad på en bok har på något sätt undgått mig. Det hade väl i och för sig inte varit hela världen om det inte varit för att jag har boken. Men på något sätt har jag bara trott att boken skrevs som en reaktion på filmen. Men så var inte fallet.

 filmcollage

 

Nu har jag plockat fram boken och planen är att jag ska läsa om den snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + eight =