Varandras motsatser

 

Jag har tre nya böcker på gång! 

Två av dessa handlar om människan men är varandras motsatser samtidigt som de kompletterar varandra. Den ena handlar om ensamhet, den andra om det mänskliga samspelet.

 

Den första heter Tid att vara ensam och är skriven av Patricia Tudor-Sandahl och handlar precis som titeln antyder om ensamhet. Bokens syfte är att få människor att trotsa rädslan och försöka sig på stunder av självvald ensamhet.

 

Den andra boken heter Pinocchioeffekten och är skriven av Henrik Diamant och Mikael Zethelius. Fenomenet pinocchioeffekten har fått sitt namn efter marionettdockan Pinocchio och går ut på att människor reagerar på ett förutsägbart sätt i olika situationer. Som en marionett styrd av osynliga trådar. I boken utforskas pinocchioeffekten bland annat  i förhållande till människans åsikter, övertalningsförmåga, pengar och vänner.

 

Den tredje boken är helt skild från de fösta två, det är en roman som heter Ristat i damm (Ask the Dust) och skrevs 1939 av författaren John Fante.

 

P1070337

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × three =