Slumdog Millionaire & Shantaram

 

I veckan klarades en av sommarens traditioner av – utomhusbio!  Filmen som visades var Slumdog Millionaire.

Slumdog Millionaire är baserad på en bok av Vikas Swarup

Filmen handlar om  Jamal, en ung killes hårda uppväxt i ett av Mumbais slumområde. Efter att ha deltagit i tvprogrammet Vem vill bli miljonär? blir han  arresterad eftersom det verkar osannolikt att en fattig föräldralös kille som aldrig har gått i skola 

Filmen är uppbyggd på så vis att den skildrar Jamal liv utifrån de situationer som han upplevt där han lärt sig svaren på frågorna.

Då jag såg filmen gick mina tankar mer än en gång till boken Shantaram som till stor del utspelar sig i Mumbais slum. På något sätt blev min uppfattning om Shantaram mer levande tack vare bilderna från Slumdog Millionaire.

Så vad tyckte jag då om filmen? Riktigt bra, helt klart sevärd!  Jag förstår att den fått 8 Oscars. Upplägget, storyn, skådespelarna och musiken var super! Ska nog läsa boken så småning om. Även om det blir i “fel ordning”, brukar läsa boken först och sedan se filmen.

eller läst en tidning omöjligt kan kunna svaret på frågorna.