Det tog sin tid….

…att komma in i boken Min Ă€lskares Ă€lskarinna av Maggie O’Farrell. Men det visade sig vara vĂ€rt kĂ€mpandet!

 

Efter att ha lÀst hennes första bok Bara Alice blev jag helt förtrollad, bÄde av historien och hennes sÀtt att skriva. 

Bara Alice

Bara Alice

 

Min Àlskares Àlskarinna

Min Àlskares Àlskarinna

O’Farrells uppföljare heter alltsĂ„ Min Ă€lskares Ă€lskarinna och i denna bok fĂ„r vi trĂ€ffa Lily som efter en vĂ€ldigt kort bekantskap med Marcus flyttar in i hans lĂ€genhet som inneboende. Intresse uppstĂ„r mellan de bĂ„da men deras relation kompliceras av att Lily fĂ„r en spöklik kĂ€nsla av att nĂ„gon annans nĂ€rvaro i lĂ€genheten. Denna person som lĂ€mnat synliga och osynliga avtryck i lĂ€genheten visar sig vara Marcus före detta flickvĂ€n Sinead. Vad som skett vill Marcus inte prata om, men varför?

 

BerÀttelsen gjorde mig definitivt intresserad i början men sen gick den pÄ tomgÄng ett bra tag. Vad som trots allt fick mig att fortsÀtta lÀsa var att jag kÀnde ett sug efter att fÄ veta mer om bokens karaktÀrer och vart handlingen skulle ta vÀgen.

 

Jag upplevde sprÄket som rörigt emellanÄt och undrar om det kan ha med översÀttningen att göra? Men sÄ ibland kontrasteras det röriga sprÄket med klockrena meningar, sÄdana som Àr vÀrda att stryka under!

 

En intressant aspekt av boken Ă€r dess berĂ€ttarperspektiv som skiftar. O’Farrell anvĂ€nder sig bĂ„de av förstaperson och tredjeperson. Även tidsperspektivet skiftar. Bokens hĂ€ndelser utspelar sig i nutid med mĂ„nga tillbakablickar sĂ„ det gĂ€ller att hĂ„lla reda pĂ„ var i tiden man befinner sig.

One thought on “Det tog sin tid….

  1. Pingback: PÄ mitt köksbord | www.ordblogg.se

Comments are closed.