Gensvar + bokläsning= stress

Två moment som ingår i skrivarkursen är gensvar på ungefär 4 klasskamraters texter varje vecka samt att läsa ett antal skönlitterära böcker. Just nu blir jag stressad av båda dessa moment, trots att jag egentligen tycker att de både är givande och roliga att genomföra.

Det är verkligen en konst att skriva bra gensvar, minst lika svårt som att skriva egna texter. Ett gensvar ska vara ärligt, konstruktivt, uppmuntrande och förhoppningsvis kunna hjälpa skribenten vidare i sitt arbete. Inte en helt lätt uppgift, men ack så viktig!

Efter att ha gått en termin på skrivarkursen har jag fått gensvar av olika kvalitet. Man märker när gensvaren är väl genomtänka och kommer från magen och när de bara är något som skrivits ihop på några minuter för att det måste göras. När jag fått gensvar från personer som verkligen lagt ned tid på min text, sett dess fördelar och brister har det hjälpt mig oerhört. Det har lyft mig som person och som författare till texten att få sådan feedback. Det hjälper mig att växa. Så det är min ambition för denna termin liksom den förra, att ge mina kurskamrater gensvar från magen.

Den 17e februari, det är datumet då vår första recension av en skönlitterär bok ska vara inne. För mig är det en hel ocean av tid. Tills jag såg att flera av mina kursare redan lämnat in recensionen, stress!  Snabbt som en iller sprang jag till Konsum för att hämta ut mitt Adlibrispaket med mina kursböcker i, nu måste jag börja läsa!

Först ut är Bittert arv skriven av Kiran Desai (vars recension ska vara inne den 17:e).  Senare på terminen ska även Martina Lowens debutromn Allt läsas.

   p1030934-11